Het kloksignaal van een USB-signaal wordt vanuit de streamer tezamen met de bits voor de content, de muziek, naar je DAC als bitstream gestuurd. Het kloksignaal vormt het hartrtime van de muziek; het stuurt de frequentie aan waarmee de dac-chip uiteindelijk het digitale muzieksignaal converteert naar een analoog muzieksignaal. Is het kloksingaal niet gelijkmatig dan wordt de conversie van het digitale siginaal naar een analoog signaal dus rommelig. Je krijgt dan fouten in het tijdsdomein; de timing klopt dan niet meer. Dit wordt ook wel "jitter" genoemd. Ons menselijk gehoor is hier uitermate gevoelig voor.  de muziek is onrustig, het klinkt geforceerd en onnatuurlijk, de muziek plakt aan de luidsprekers. Veel leveranciers van streamers besteden weinig tot geen aandacht aan de kwaliteit van het kloksignaal. Met de introductie van de PhoenixUSB re-clocker bewijst Innuos het tegendeel. 

De PhoenixUSB biedt een all-in-one-unit die het equivalent is van drie afzonderlijke componenten: een USB regenerator, een lineaire stroomvoorziening en een externe hoofdklok met eigen lineaire stroomvoorziening. Innuos heeft 3 belangrijke ontwerpbenaderingen toegepast die afkomstig zijn van de ontwerpervaringen van de Innuos flagship streamer, de STATEMENT:

1. De USB-chip die het signaal regenereert bevat geen schakelende regelaars. Alle 3 de onafhankelijke spanningen naar de chip komen van een onafhankelijke lineaire voeding met verdere regulering door 3 sets LT3045 regelaars.

2. Het gebruik van een 3ppb OCXO-klok die direct op 24MHz loopt en via een printbaan op slechts een paar centimeter afstand van de USB-chip is aangesloten. Er gaat dus geen enkele precisie verloren binnen de kabels en connectoren, zoals het geval is bij gebruik van een externe master 10MHz klok met een extra 24MHz klokgenerator.

3. Twee onafhankelijke lineaire voedingen op Statement-niveau, één gewijd aan de OCXO klok en de andere gebruikt voor de voeding van de USB-chip/5V USB-lijn.

Met de PhoenixUSB aangesloten hoor je meteen belangrijke verschillen in de weergave. Het gemak waarmee de muziek tot je komt, het klinkt vloeiender, er is betere scheiding tussen instrumenten, plaatsing verbetert en er is meer detail. De PhoenixUSB is zo'n apparaat die je gehele muziekcollectie weer opnieuw laat beleven!

Geinteresseerd geraakt, kom gerust langs om de PhoenixUSB te beluisteren of om 'm mee te nemen om 'm op je eigen set te beluisteren.

€3.599 

Reviews:

DARko audio 2020/05
Audiobacon 2020/09
The Ear 2020/07
AudiophileStyle 2020/05