De klok vormt het hart van ieder digitaal systeem, zoals een DAC of een sttreamer. Een stabiele en preciese klok bepaalt in grote mate de performance van dat systeem. Voor de audio wereld vertaalt dat zich direct naar de geluidskwaliteit. Nu is een goede professionele klok een stevige investering waarvan je de functie bij voorkeur deeelt met andere digitale systemen. Om die reden heeft SOtM de sCLK-OCX10 in een aparte behuizing geplaatst en voorzien van 4 BNC aansluitingen. SOtM producten met een sCLK-EX 10MHz master clock input connector zoals de sMS-1000SQ, sMS-200ultra en tX-USBultra kunnen gebruik maken van de sCLK-OCX10 klok.

Maar SOtM zou SOtM niet zijn als er nog een belangrijke twist wordt gegeven aan deze externe klok. Normaal gesproken is het digitale signaal van een klok rechthoekig maar de sCLK-OCX10 gooit er een puur analoge sinus signaal uit. Een sinus signaal heeft namelijk minder vervorming.

Leuk al die theorie maar hoe vertaalt zich dat nu naar de geluidsweergave? Welnu, de geluidsweergave wordt significant organischer en verfijnder, dit is vooral merkbaar in het belangrijke middengebied. Een stevige investering maar het is iedere euro meer dan waard.