Innuos de alles in een streamer / mediaspeler. Op dit moment de meest complete high-end streamer beschikbaar.

Het Brits/Protugese merk Innuos bestaat sinds 2009 en is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige muziek-streamers. Daar waar veel leveranciers gebruik maken van wat er op de markt algemeen beschikbaar is, heeft Innous haar eigen InnuOS-software en -hardware(!) ontwikkeld.

De nieuwe ZENMini MK3-serie heeft me zeer verrasd. Als een van de weinige fabrikanten levert Innuos een Roon oplossing met Squeezelite geïntegreerd. Je krijgt dan de voordelen van twee werelden gecombineerd, het ultieme gebruikersgemak van Roon en de (organische) geluidskwaliteit van Squeezelite. Voor mij is dit product al de top van 2020 van streaming audio. De Zen Mini MK3 heeft ingebouwde dac, dus je kunt het meteen spelen. Dat is niet de beste oplossing, maar het is er wel! De nieuwe MK3-software tilt de Zen-streamer dynamisch naar een hogere en schonere hoogte. Met de nieuwe software is de ruisvloer / vervuiling sterk verminderd en hoor je het meteen. Het nieuwe moederbord kan een voeding van 9V tot 24V gebruiken. De meegeleverde schakelende voeding brengt de streamer tot leven, maar verwacht niet te veel kwaliteit. De nieuwe Zen Mini LPSU (lineaire voedingseenheid) maakt het nog beter. Gelegen in dezelfde behuizing als de bekende Innuos-voeding die in Zen wordt gebruikt. De meegeleverde netsnoeren (AC en DC) hebben de bekende dropveter kwaliteit. Beter kan, dat laat de ZENMini MK3 ook duidelijk horen.

Er zijn voldoende voedingen en kabels om deze ZENMini MK3 naar gote hoogten te drijven en om prestaties te bereiken die je je niet kunt voorstellen in deze prijsklasse en daarbuiten.

Voor mij is deze Zen Mini MK3 nu een referentie geworden. optimaal.

In mijn referentie-opstelling gebruikt de ZENMini MK3 de volgende kabels en voeding:

 • Keces P8 12V / 15V enkele lineaire voeding
 • M-Way 3DW ReF USB, 5V aparte kabel en datakabel
 • M-Way 3DW ReF DC power cord, 1,75m
 • M-Way 3DW Gold AC power cord, 1,75m

De unieke eigenschappen van de ZENMini MK3 op een rijtje:

 • Logitech Mediaserver
 • Roon server of Roon end-point
 • Maar belangrijker nog: Roon server met Squeezelite geïntegreerd
 • Streamt Spotify, Deezer, Qobuz en Tidal
 • Internetradio
 • Ingebouwde CD Ripper ( DB Poweramp flac/wave)
 • Ingebouwde DAC
 • Eigen HDD van 1TB of groter in combinatie met een NAS
 • USB/Optisch/Coaxiale uitgangen
 • Dubbele ethernetpoort voor scheiding streaming en router
 • Custom mainboard, Quad-core Intel CPU, 4GB RAM
 • Optionele liniaire power supply, met identieke afmetingen

Slimme cd-rip-unt en opslag
Bij het rippen van een cd downloadt het InnOS-softwareprogramma alle albumgegevens van meerdere online databases. Dit verkleint de kans dat albumgegevens niet worden gevonden. In de tweede stap is het fysiek rippen van de cd zonder compressie in FLAC formaat. Voor Apple-gebruikers kun je FLAC ook spiegelen naar AIFF. U kunt de geripte AIFF-cd ook naar een Apple-computer kopiëren.

Automatische Mode of Assisted Mode
Als u ervoor kiest om automatisch te rippen, zal het systeem de cd binnen 5 minuten rippen en vervolgens de meta-gegevens zelf in online-databases opzoekenn. Als u de modus "Assited" selecteert, moet u de weergegeven metagegevens bevestigen of aanpassen voordat u de cd ript. Erg handig voor mensen die een klassieke cd-collectie hebben.

Offline cd's rippen
We denken dat deze functie nog nooit is vertoond. Als u geen verbinding heeft met internet (metagegevens moeten worden gedownload), kunt u met de Innuos ZENmini MK3 nog steeds cd's rippen. Na verbinding te hebben gemaakt met internet, verzamelt Innous automatisch alsnog de bijbehorende metadata!

Hifi muziekspeler
Je kunt muziek afspelen via de ingebouwde harde schijf, maar ook via internetradio en bijna alle online streamingdiensten (zoals Spotify, Tidal, Qobuz, Deezer en BBC iPlayer). Voor de beste verbinding met de DAC raden we aan een USB-kabel te gebruiken, hoewel er ook optische en S / Pdif-uitgangen beschikbaar zijn.
Innuos ZENmini MK3 ondersteunt alle formaten tot 32bit / 384KHz PCM en DSD256 DSD, zelfs inclusief MQA voor naadloos afspelen.

Bibliotheekbeheer via tablet en smartphone
U kunt met InnuOS een tablet of smartphone gebruiken om de albumgegevens en albumhoezen aan te passen. Blader gewoon door uw muziekbestanden, selecteer het album dat u wilt bewerken en update het naar wens. snel en gemakkelijk!

Importeer bestaande muziekbibliotheek
Met InnuOS kunt u snel en eenvoudig collecties importeren van andere muziekservers, NAS en computers. Alle formaten zijn toegestaan, zoals FLAC, Apple Lossless, WAV, M4a en AIFF. De geïmporteerde bibliotheek wordt automatisch geïndexeerd op artiest, album- en bestandskwaliteit.

Automatische back-up naar USB-schijf of NAS
De back-up kan worden ingesteld op automatisch, afhankelijk van de groei van de collectie. Bijvoorbeeld: elke keer dat u 50 cd's ript, schrijft het systeem automatisch de back-up naar de NAS of USB-schijf.

Automatisch scannen van muziekbibliotheek
Elke keer dat je nieuwe muziek toevoegt, wordt je muziekbibliotheek opnieuw gescand. Het voordeel is dat de aangesloten renderer (de geïntegreerde muziekspeler van ZENmini MKIII, evenals uw Sonos en andere UPnP-systemen) automatisch worden geïndexeerd, zodat u onmiddellijk overal van de laatst toegevoegde muziek kunt genieten zonder dat u andere handelingen hoeft uit te voeren.

Automatische netwerkidentificatie
U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het zoeken naar het IP-adres van de netwerkspeler. Bezoek my.innuos.com op uw tablet of smartphone en u ziet een overzicht van alle aangesloten Innuos-apparaten!

Third party integratie
Innuos communiceert met verschillende merken streamers zoals Sonos, Naim Mus-so, Denon Heos, Naim, Linn en Auralic.

Luxe behuizing
Elke Innuos moet een mooi en stevige kast hebben. Innuos gebruikt geen fans om het systeem te koelen, waardoor je geen last zult hebben van het geluid van elke ventilator.

€1.999 (incl. 1TB SSD)
met de optionele powersupply LPSU €1499 (incl. 1TB HDD)