De A-311 M serie mono eindversterkers kenmerken zich door een ongekende realistische weergave met een zeer goede dynamiek. Deze mono eindversterkers zijn single-ended en kunnen worden uitgerust met een 300B, PX25 of AD1 eindbuis. De buizen zijn tegen meerprijs ook verkrijgbaar als NOS. Onze voorkeur van de drie genoemde buizen gaat uit naar de NOS PX25 buis. De A-311 M uitgerust met een PX25 eindbuis heeft een erg natuurlijke klank, stemmen en instrumenten klinken zoals ze horen te klinken. Hoewel deze eindversterker slechts 7 Watt per kanaal heeft, lijkt de dynamiek eindeloos terwijl de klank gecontroleerd en gemakkelijk blijft. De ruimtelijke afbeelding is haarscherp en de soundstage is groot.

"Full Engagement" uitgangstrafo's. Conventionele uitgangstransformatoren maken gebruik van vooraf ingestelde secundaire wikkelingen voor 4, 8 en 16 ohm luidsprekerbelastingen. Deze conventionele transformatoren gebruiken echter slechts één secundaire wikkeling per keer, terwijl de andere secundaire wikkelingen "stationair" blijven. Deze benadering heeft twee negatieve effecten. Ten eerste werken de uitgangstransformatoren niet op hun maximale efficiëntie, waardoor hun vermogen ten opzichte van hun potentieel afneemt. Ten tweede zijn de "stationaire" wikkelingen niet echt "stationair"; ze zijn onderhevig aan parasitaire schommelingen en produceren hun eigen "signaal". Deze ongewenste elektrische informatie wordt toegevoegd aan de uitgang van de transformator, waardoor het versterkte signaal naar de luidspreker wordt vervormd. Allnic's "Full Engagement" transformatoren, uitgerust met een siliciumijzer, nikkel core kern (permaloy), pakken deze problemen aan door middel van 4 onafhankelijke, secundaire wikkelingen die altijd volledig verbonden zijn, nooit "stationair". Dit betekent dat alle secundaire wikkelingen altijd op uw luidsprekers zijn aangesloten, ongeacht de stand van de uitgangsschakelaar die u gebruikt (4 ohm of 8 ohm of 8 ohm of 8 ohm of 16 ohm, afhankelijk van de door u gekozen fabrieksinstelling). Het resultaat is dat er geen verlies van het rendement van de transformatoruitgang is, noch de introductie in het uitgangssignaal van vervorming door parasitaire oscillaties van de secundaire wikkelingen.

Analoge Power Tube Current Monitoren. Om een constante stroom (bias) monitoring voor de eindbuizen mogelijk te maken, maakt Allnic gebruik van een aparte analoge stroommeter voor elke buis. De meters maken het  eenvoudig om de status van elke buis op elk moment te zien. M.b.v. de biasregelknop van de betreffende buis kan de bias eenvoudig worden ingesteld. 

Voedingstransformator met minder dan 5% spanningsregeling. De spanningsregeling van de transformator is de procentuele verandering in de uitgangsspanning van nullast naar vollast. Om de beste prestaties uit uw transformator te halen, heeft u de laagst mogelijke spanningsregeling nodig. De spanningsregeling van de Allnic's voedingstransformator is onder de 5%. Het levert een verbeterde vermogensoverdracht en een lagere regelfactor op, wat resulteert in een hogere stroomsnelheid en een betere dynamiek.

New vacuum tube damping technology. Allnic Audio's gepatenteerde "Absorb GEL tube demper" technologie voorkomt dat schadelijke trillingen de signaal/versterkingsbuizen bereiken en voorkomt daardoor de verspreiding van microfonische ruis in de buizen. Op voorwaarde dat andere buiscomponenten geen microfonisch geluid in uw systeem introduceren, zult u met het Absorb Gel dempingssysteem genieten van een mate van transparant geluid die u zal verrassen en behagen.

Pure Class A operation.

 

Specificaties per monoblok

A-311M 300B

Output Power: 10W (8 Ohms)
Tubes: 300B X 1, 5654 X 1, 5U4G X 1
Frequency Response: 20Hz~20kHz
THD: less than 0.1%
Dimensions: 380mm (W), 190mm (H), 280mm (D)

A-311M PX25

Output Power: 6W (8 Ohms)
Tubes: PX25 X 1, 5654 X 1, 5U4G X 1
Frequency Response: 20Hz~20kHz
THD: less than 0.1%
Dimensions: 380mm (W), 190mm (H), 280mm (D)

A-311M AD1

Output Power: 4W (8 Ohms)
Tubes: AD1 X 1, 5654 X 1, 5U4G X 1
Frequency Response: 20Hz~20kHz
THD: less than 0.1%
Dimensions: 380mm (W), 190mm (H), 280mm (D)