De “Wahnfried Edition” is een High End buienvoorversterker waaebij kosten noch moeite zijn gespaard om het optimum in klankweergave te bereiken.

Het Concept
De “Wahnfried Edition” Linestage heeft 6 symmetrische XLR-ingangen. Elke ingang wordt door een eigen relais geschakeld. Een microprocessor zorgt ervoor dat het relais tijdens de muziekweergave stroomvrij wordt gehouden. 
Een combinatie van een volume trafo en een geschakeld weerstandsnetwerk verzorgen de volumeregeling in 48 stappen (handmatig) of 96 stappen via de afstandbediening relaisgestuurd. De buizensectie is galvanisch ontkoppeld van de bron wat voor een bijzonder stabiele werking zorg draagt. De eerste buizentrap is een E188CC. Deze buis kenmerkt zich door een extreem lage vervorming en bijzonder gunstige lineariteit. Om deze buis goed haar werk te kunnen laten doen volgt hierna een tweede buizentrap met de 5687 buis. In het signaalpad zijn geen kondensatoren die het muzieksignaal ongunstig kunnen beinvloeden aanwezig.

De uitgangsweerstand is laag-ohmig gehouden zodat ook langere interlinks zonder problemen gebruikt kunnen worden.  Derhalve bevindt zich achter de tweede buizentrap een trafo met twee gescheiden symmetrische uitgangen voor de eindversterker en subwoofer. Op de uitgang kan trouwens ook een koptelefoon worden aangesloten.
De voorversterker bestaat uit lauter hoogwaardige componenten. De trafo's zijn in puur zilver gewikkeld en hebben een nanokristal FINEMT kern. Alle trafo's hebben probleemloos een frequentiebereik van 240kHz.

Custom Made
De voorversterker wordt individueel met de hand opgebouwd. De behuizing is uit naar keuze zwart of wit delrin gevreesd en de bovenzijde van de behuizing is van hoogwaardig rvs. Optioneel is een behuizing in Makassar hout verkrijgbaar.


Specificaties
Voorversterker met externe voeding
6x symmetrische XLR ingangen
2x symmetrisch XLR uitgangen
Tape en Record XLR
Uitgangsweerstand: 150Ohm nominaal, op 600Ohm aangepast
Versterking: 20dB
Signaal/ruis: 90dB
NOS gematched E118C en 5687 buizen
Volumeregeling met afstandbediening
Afmetingen Linestage bxtxh: 460x370x120
Afmetingen externe voeding bxtxh: 140x250x120
Gewicht: 15kg