T-1500 MKII 300B SET

Type

Geintegreerde versterker

Merk
Allnic Audio
PRIJS

€9.500

Image
Image

Audiophilia - Imagine an open sound with beautifully saturated timbres, clear microdynamics and a vast potential for macrodynamics and you have the Allnic T-1500. The bass sound is not flatulent, but its not unnaturally hard and defined like a solid state amp might produce; there is an airiness and space in the treble range that create such a feeling of well being, that one cannot help but grin as one listens.

Beschrijving

Veel 300B buizenversterkers zijn gezegend met wat vaak wordt aangeduid als een "magische" midrange reproductie. Afhankelijk van het type schakeling gaat deze "midrange magic" vaak gepaard met een niet al te gecontroleerde basweergave, een vrij klein dynamisch bereik of een gebrek aan helderheid in het hoge frequentiebereik. Vaak worden deze eigenschappen toegewezen aan de 300B buis. 
Met zijn eigen interpretatie van 300B single-ended versterkers bewijst KS Park van Allnic Audio dat het mogelijk is om 300B triode versterkers te bouwen waarvan de sterkte niet alleen het middenbereik is, maar het volledige frequentiebereik schoon, gecontroleerd en onvervormd is. Dit wordt in de Allnic Audio versterkers bereikt door de interactie van de "Inductor Drive" schakeling met de ALLNIC AUDIO Nickel-Core (Permaloy) interstage en uitgangstransformatoren. De combinatie van een 14GW8 voorversterkerbuis met een Nickel-Core Interstage Transformer zorgt voor een zeer krachtig en laag impedantiesignaal over het gehele frequentiebereik. In termen van geluid beloont dit circuit de luisteraar met een zeer nauwkeurige basweergave en een verrassend hoog uitgangsvermogen van ongeveer 10-12 watt.

De geïntegreerde versterker heeft een volumegestuurde voorversterkeruitgang. Dit maakt bi-amping of de werking van een actieve subwoofer mogelijk.

De ALLNIC AUDIO T-1500 is een 300B op afstand bestuurde geïntegreerde versterker met adembenemende ruimtelijke en ongewoon dynamische weergave. 

De T-1500 mk2 heeft de volgende kenmerken:

10 watt per kanaal van pure klasse A met een hoog vermogen. De T-1500 mk2 is een single ended eindversterker. Bijna alle 300B versterkers maken gebruik van conventionele "weerstand-condensator" circuits. Deze configuraties hebben een hoge vervorming en geven slechts tot ongeveer 70V "swing voltage". Dit betekent dat een reeds vervormd signaal met een lager en dus suboptimale swing voltage op grid van de 300B buizen wordt gezet. Allnic's krachtige "Inductor Drive" schakeling geeft tot 150V swing voltage, met een zeer lage vervorming (ongeveer 0,3%). Door deze hogere ouput aandrijving kan een hogere output van tenminste 10 watt worden gerealiseerd in tegenstelling tot de ongeveer 8 - 10w output van standaard 300B circuits.

Echte krachtaandrijving. De aandrijfbuis, 6SN7 is een moderate-mu (ongeveer 20) twin triode. We gebruiken deze om de 300B's aan te drijven via een choke plate inductor. Deze heeft een 100% nikkelpermalloy PC kern wat zorgt voor een zeer laag vermogensverlies en een oneindig hoge belastingsimpedantie. Deze configuratie is een ideale aandrijftrap voor 300B SET. En aangezien de eerste buis, een twin triode 6SL7, een zeer hoge-mu (ongeveer 70) heeft, heeft de T-1500 mk2 een totale versterking van maar liefst +35dB.

Nikkellegering uitgangstransformator. Allnic maakt gebruik van uitgekiende siliciumijzer, nikkelpermalloy PB gevulde uitgangstransformatoren. Door hun extreem hoge initiële magnetische permeabiliteit; de mate waarin het medium een magnetisch veld geleid, is het mogelijk om minder wikkelingen op de primaire wikkeling te gebruiken met behoud van een zeer hoge 'open circuit inductantie'. Hierdoor wordt een zeer breed frequentiebereik verkregen en een lage vervorming van de basrespons. Dit is nog een reden waarom de T-1500 mk2 uitblinkt boven andere 300B geïntegreerde versterkers. Allnic maakt ook gebruik van een zeer grote nikkel kern zodat deze niet magnetisch verzadigd raakt bij een hoge stroomsterkte van 100mA.

Lange levensduur en probleemloze werking. Allnic maakt gebruik van een "soft start circuit" om de buizen en andere onderdelen te beschermen. Het past de hoge B+ spanning pas toe nadat de buizen volledig zijn opgewarmd.

Self-bias control grid.

Analoge stroommeters om de toestand van de eindbuis van elk kanaal weer te geven.

Hoogwaardige 41 stappen volumeregelaar. Alle weerstanden zijn non-inductive en voorzien van zilverren contactpunten. Volume is met de afstandbediening te regelen.

Fraaie 20KHz square wave response.

Kenmerken
 • Uitgangsvermogen: 10w + 10w (4, 8 of 16Ω belasting, bij 1KHz)
 • Vervorming. 0.3% bij 1KHz, 2.83V: 0.3% bij 1KHz, 2.83V
 • Frequentierespons: 20Hz - 20KHz Vlakke 20KHz
 • S/N Verhouding: -80dB (CCIR, 1KHz)
 • Demping Factor: 10 bij 8Ω belasting bij 1KHz
 • Versterkingsfactor: +35dB
 • Ingangen: 4x RCA, 1x XLR
 • 1x RCA pre out
 • Ingangsimpedantie: 10KΩ (single-ended, ongebalanceerd)
 • Inputgevoeligheid: 230mV nominaal vermogen
 • Buizen: 300B X 2 (triode), 6SL7(6N9P) X 1 (eerste buis), 6SN7 X 1 (tweede buis)
 • Afmetingen (B x D x H) 430mm x 380mm x 240mm
 • Gewicht: 22kg
Ook interessant

Ars-Sonum XTC

Geïntegreerde buizenversterker

Rike Audio Romy SE20

Geïntegreerde single ended buizenversterker

Bastanis Audiokabels

ontdek Bastanis Imperial audiokabels