Reuss

Type

d/a-converter

Merk

Merason

PRIJS

€4.900

Image
Image

Hifi.nl -
Simpel en degelijk
Alle pijlen gericht op weergavekwaliteit
Doodstil op de achtergrond
Heel analoge weergave<
Pittiger dan bitstream en DSD
Prachtige opbouw stereobeeld

Beschrijving

De Reuss is een waardig opvolger van de DAC1 MKI (niet te verwarren met de DAC1 MKII). Deze dac beschikt over alle wensbare ingangen: USB-, RCA-, Toslink- en AES. De USB-ingang maakt gebruik van Amanero-technologie en zorgt dankzij twee nauwkeurige oscillatoren voor een jitterarm muzieksignaal, dat bovendien galvanisch wordt gescheiden door capacitieve isolatorcomponenten. Signalen die op de overige ingangen binnenkomen, worden ook galvanisch gescheiden en ontdaan van jitter met behulp van transformatoren en condensatoren. Hierdoor is gegarandeerd dat er geen storingen van buitenaf het gevoelige signaal kunnen beïnvloeden.

Digitale-naar-analoge conversie: Twee convertercomponenten 1794A van Burr Brown nemen de taak van digitale-naar-analoge conversie op zich. Voor een verbeterd dynamisch bereik van 5 dB heeft elk kanaal zijn eigen component. Het analoge stroomsignaal wordt in een discrete opstelling zorgvuldig omgezet in een spanningssignaal, dat in Class-A-technologie gebufferd en naar de uitgang geleid wordt. De Reuss is volledig symmetrisch opgebouwd, wat betekent dat in totaal vier onafhankelijke kanalen gerealiseerd zijn vanaf de twee convertercomponenten tot aan de uitgang.

Voeding: Elke functionele eenheid heeft zijn eigen voeding, in totaal zijn er twaalf. Twee uitgangskanalen worden gevoed door een aparte lineaire voeding met een overgedimensioneerde transformator.

Constructie: Componenten en schakelvarianten, evenals verschillende lay-outs, zijn uitgebreid getest op hun invloed op het geluid tijdens talloze sessies door luisterervaren personen. Dit betreft met name condensatoren, spanningsregelaars, convertercomponenten, transistoren, weerstanden, signaalverwerking, I/V-converters en uitgangsfase.

Made in Switzerland: De productie van de behuizing, de frontplaat, de bedieningsknoppen, en het bedrukken, bestukken, monteren, in bedrijf stellen en controleren vinden uitsluitend plaats in Zwitserland.

Kenmerken
  • Output: max. 3 V RMS (symmetrisch), max. 1.5 V RMS (asymmetrisch).
  • Frequentie: 20 Hz bis 20 kHz +/- 0.2 dB.
  • THD+N: < 0.012 %.
  • SNR: > 120 dB.
  • DAC: 1x BurrBrown 1794A, discrete I/V-Stufe.
  • Uitgang: discrete opbouw.
  • AC ingangsspanning: 230V AC / 50 - 60 Hz, 30 W.
  • Audioformaten: 44.1kHz@16 bit, 44.1kHz@24 bit.,48kHz@16 bit, 48kHz@24 bit, 88.2kHz@24 bit, 96kHz@24 bit, 176.4kHz@24 bit, 192kHz@24 bit.
  • Gewicht: 8 kg
Ook interessant