Jimi MKIII

Type

Open baffle luidspreker

Merk

Club-27

PRIJS

€11.990

Image

6Moons - Throughout the review period, we were more than thrilled with the capacities and capabilities of this Dutch/German collaboration called Club-27. For the asking price, the astute music lover gets an incredible instrument that's able to create an aural image which is strikingly realistic. Thus far we have experienced only a few loudspeaker systems which offer equivalent performance to the Club-27 Jimi. Those few loudspeaker systems are at least six times more expensive ... and yes, that includes our own Avantgarde Duo Omega horns. Enough said!

Beschrijving

De MKIII-versie van de bekende Jimi open baffles betekent een aanzienlijke verbetering in geluidskwaliteit en luisterervaring. De breedbandluidsprekers zijn nog verder geoptimaliseerd om de impulsrespons te verbeteren, wat resulteert in een voller en gedetailleerder geluid, en een verbeterde afbeelding.

De kern van de Club-27 Jimi-luidsprekers wordt gevormd door de 12" breedbanddrivers, die het frequentiebereik bestrijken van onder de 100 Hz tot ongeveer 7 kHz. Dankzij unieke in-house behandelingen gedragen de breedbanddrivers zich optimaal en niet-resonerend. Er is geen crossover filter nodig en het signaalpad is zo direct mogelijk. Dit geeft de eindversterker ook de beste controle over de drivers. De eenvoudige belasting, de hoge efficiëntie en de hoge impedantie van de open baffles maken de Club-27 Jimi-luidsprekers ideale partners voor allerlei soorten versterkers. Zelfs laagvermogen SE-buizenversterkers kunnen de Club-27 Jimi open baffles goed aansturen.

De 1“ hoorn-tweeters hebben een eenvoudig filter voorzien van slechts 1 hoogwaardige condensator. Ze zijn perfecte partners voor de 12“ breedband drivers, die extreme detail en ongecomprimeerde dynamiek bieden.

De Club-27 Jimi-luidsprekers bieden stabiele beeldvorming met volledige details tot het laagste luisterniveau. Ze bieden de beste transiënte respons en maken ongecomprimeerd, stressvrij luisteren, zelfs op live muziek luisterniveaus, mogelijk.

De actieve aangedreven 15“ woofers van de Club-27 Jimi-luidsprekers bieden krachtige en diepe basrespons met veel punch. De grote magneten die de  krachtige 15“ bass-drivers aansturen, zijn de perfecte partners voor de open baffles. Door de actieve aansturing van de woofers kunnen de Jimi's in vrijwel iedere ruimte spelen, van klein tot zeer groot.

De prestaties en autoriteit van de basrespons van de Club-27 Jimi-luidsprekers behoren tot de beste en zullen zelfs luisteraars tevredenstellen die gewend zijn aan andere grote en zeer dure luidsprekers.

Kenmerken
  • Drivers: Crossoverless 12“ wideband drivers, 1“ horn- tweeters, coupled- in 6dB/oct. with a single cap

  • Efficiency: 100dB in 16Ohms

  • Recommended amp- power: 1W

  • Woofer: active powered 15" woofers, 100dB in 8Ohms (woofer amp not included)

  • Max. power- handling: 300W

  • Dimensions of the baffle (h x d x w): 125cm x 7cm x 43cm

  • Dimensions of the woofer module (h x d x w): 55cm x 55cm x 38cm

  • Weight: 50kg

Ook interessant

Club-27 Kurt MKIII

Hoogrendement luidspreker

Rike Audio Romy SE20

Geïntegreerde single ended buizenversterker

Metronome Le DAC 2

d/a-converter