Image

Merason

Het leven neemt vaak kronkelige paden: toen Daniel Frauchiger in 1986 zijn opleiding tot monteur afrondde, had hij geen idee dat hij ongeveer 30 jaar later met de oprichting van niedal audio lab ag de basis zou leggen voor het succesverhaal van high-end producten van het merk Merason. Als kind en tiener was Daniel al gefascineerd door geluidsweergavetechnologie. Veel later, op 45-jarige leeftijd, richtte Daniel zich op audiotechnologie omdat hij niet begreep waarom digitale audioweergave analoge technologie nog steeds niet kon evenaren als het ging om muzikaliteit en emotie. Hij ging op zoek en vond iemand die een veelbelovend circuit had ontworpen voor digitaal-naar-analoog conversie. Samen ontwikkelden ze het circuit verder totdat Daniel tevreden was met het resultaat en naast vinyl en tape ook kon genieten van digitale muziek in hoge resolutie. Zo ontstond het eerste product van Purson, nu Merason, de DAC1. Deze wordt voortdurend en met groot succes verder ontwikkeld.

Onder het motto “less is more” worden producten gemaakt die maar één doel dienen: een zo onvervalst mogelijke muziekweergave zonder ingewikkelde menu's en technisch jargon - daar zijn de producten van Merason voor.

Image
Image

Weten dat ik kan ontspannen en me kan laten meeslepen door de muziek - dat is Merason. Dat is wat ons drijft om elke dag het beste van onszelf te geven en iets buitengewoons te creëren.